חמשת השגיאות הנפוצות ביותר בכתיבת קורות חיים וטיפ נוסף
לזלו בוק מגייס עובדים בגוגל, מנה את חמשת השגיאות הנפוצות ביותר במשלוח קורות חיים. בוק פרסם פוסט בלינקדאין שלו ובו מנה חמש שגיאות בסיסיות, השכיחות ביותר והבלתי סבירות שעושים מועמדים לעבודה. בוק עובר על 50 אלף קורות חיים בשבוע... יש מה לשמוע ולשים לב לדבריו:
1. טעויות הקלדה - 58% מקורות החיים הנשלחים לדברי בוק, מכילים טעויות הקלדה. קשה להאמין, אבל גם כיום עם כל מתקני השגיאות במחשב, עדיין אנשים שולחים קורות חיים עם טעויות הקלדה. הבעיה עם טעויות הקלדה שהן מראות חוסר תשומת לב, כתיבה כלאחר יד, אולי העתקה והדבקה מפורמט אחר שלי או של מישהו אחר...הקורא לרוב מבין את הנאמר אך הרושם כבר נעשה. לפעמים טעויות ההקלדה נעשות דווקא מתוך קריאה מרובה של אותו טקסט והמוח משלים את הטקסט כפי שהיה צריך להיות כתוב.
טיפ לתיקון: לעולם לא להיחפז ולשלוח קורות חיים או מכתב פניה מבלי שעין נוספת עברה עליו. אם אין ברירה, "שברו את הסט" קראו מהסוף להתחלה או קראו את הטקסט בקול רם מילה במילה. זה עובד.
2. אורך קורות החיים- קורות חיים ארוכים, מלאי פרטים מצביעים על חוסר מיקוד, אולי על קשיי התבטאות בכתיבה ואולי אף אי ביטחון עצמי מספק. לדברי בוק כלל האצבע הוא: "עמוד אחד על כל עשר שנות ניסיון תעסוקתי. קורות החיים הם רק כלי להשגת ראיון עבודה".
טיפ לתיקון: להתמקד ולסכם את כל המידע החשוב לגביכם. לסכם את השורה האחרונה ואותה לכתוב ראשונה.
3. כתיבה צורנית נעימה לעין - כתיבה פשוטה, זורמת וקלילה באותיות ברורות בגודל פונט ברור וקריא שחור על לבן. הקורא אינו צריך לעשות מאמץ לפענח את הכתוב או לעבד את הטקסט עבור המועמד. מה שלא נעים לעין- לא קיים. (כל זה שונה למתראיינים למשרות יצירתיות ואמנותיות שאז נדרש כבר בקורות החיים להפגין את היכולות הללו.)
טיפ לתשומת לב: גודל פונט אחיד, מרווח קבוע בין השורות, שמירה על שוליים. עיצוב נעים שמספק רוגע לעין ללא מאמץ של הקורא. קורות חיים לא נעימים צורנית- נזנחים.
4. שמירה קפדנית על פרטיות המידע העסקי של המעסיק הקודם - לפעמים כדי לספר על תוכן העיסוק הנוכחי, מבקש העבודה מפרט מידע מסחרי, שמות לקוחות, נפח עסקאות וכו'. אזכור פרטי מידע עסקי אפילו בהיסח הדעת, ואף מבלי כוונה להזיק, פוסל באופן מידי, לדברי בוק את המועמד שכן המראיין חש כי אי אפשר לבטוח בו שישמור את סודות החברה.
טיפ לתשומת לב: להקפיד מאוד בנושא האתי ולא לפרט בכתב מידע עסקי על החברה בה עבדת. גם בראיון העבודה עצמו יש להקפיד לא למסור מידע עסקי רגיש בשום דרך. אפשר להשתמש בפרסומים של החברה עצמה אודות עסקאות שנעשו ובעיקר אם שם המועמד מופיע בהן.
5. שקרים ו"עיגולי פינות" בקורות החיים - לדברי בוק; "מנכ"לים רבים מפוטרים לאחר שהתגלו שקרים בקורות החיים שלהם בעניין תארים, דרגות, עסקאות וכו". קל היום לבדוק כל פריט מידע שהמועמד מוסר בצורה מהירה ולהצליב אותו עם פרטי מידע אחרים.
טיפ לתשומת לב: לא לשקר לעולם בשום אופן. השקר ירדוף תמיד את המועמד וכל בדיקה מנהלית תגרום במשך שנים לפחדים. למעט מאוד מועמדים יש קורות חיים "מושלמים" יש דרכים להתגבר ללא שקרים וללא רמייה על שנים או חודשים של חוסר תעסוקה ו/או עיסוקים לא מתאימים - לא לשקר, לדעת לבנות נכון את שיש לומר. על כך נרחיב בהמשך.
עצה מס' 6 שאותה נמליץ אנו לפניכם וגם לפני לזלו בוק - הממיין את קורות החיים בין אם זה מראיין אנושי או תוכנה הסורקת קורות חיים, החיפוש נעשה אחר מילות המפתח מרכזיות אותן רוצים למצוא בתחום העיסוק ולא את התואר האישי, כמו; מנהל, עוזר, פקיד מכירות. אלא, שיווק מכירות, פיננסים, מוצרי צריכה ולאחריו תיאור העיסוק. ועל כן יש לשים אותן בכותרות ובראשי הפסקאות כך שתחום העיסוק הרלוונטי "יקפוץ לעין".